Zij-instromers STWT

Solliciteer nu

Wil jij een baan waarbij je echt van betekenis kunt zijn?

Dan is het zij-instroomtraject bij STWT iets voor jou!

AMSTERDAM NIEUW-WEST

STWT investeert in zij-instromers! 

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding? Wil jij vanaf je huidige loopbaan de stap maken naar het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject wat voor jou!

Dit is een intensief traject waarbij je in twee jaar een opleiding volgt aan de Pabo en meteen aan het werk gaat als leerkracht. Leerkracht basisonderwijs is een dynamisch en veelzijdig vak, vandaar dat we jou goed willen voorbereiden op het zij-instroomtraject. 
Samen met het schoolbureau hebben we een gedegen arrangement ingericht waarbij jij erachter kan komen of het leraarschap echt iets voor jou is en of het zij-instroomtraject voor jou de juiste route is.

Wil jij je aanmelden voor het zij-instroomtraject bij STWT?

  • Klik onderaan op de solliciteer knop en laat je CV achter.
  • Een collega neemt contact met je op en laat weten of je in aanmerking komt voor de Crash Course (gratis) bij STWT. 
  • Tijdens de Crash course observeer je ervaren leerkrachten, leer je de basisprincipes van het onderwijs en kom je zelf voor de klas te staan. 
  • Bij positief afronden van de Crash Course kun je bij STWT gedurende 3 maanden een werkervaringstraject (WET) doen naast een ervaren leerkracht.
  • Tijdens het WET wordt je goed voorbereid op het geschiktheidsonderzoek van de Pabo: je bouwt zelfstandigheid op, werkt aan je portfolio en wordt intensief begeleid door een coach van het Schoolbureau. 
  • Je schrijft je in bij een pabo naar keuze waar je de opleiding gaat volgen. 
  • Samen vragen we het geschiktheidsonderzoek voor je aan. 

Nu gaat het zij-instromen écht van start:

Heb je je geschiktheidsonderzoek gehaald? Dan mag je  direct voor de klas! Samen gaan we op zoek naar een passende school en groep voor jouw zij-instroomtraject. Een periode breekt aan van zelf les geven, bij de pabo lessen volgen, intervisie en coaching.

Na twee jaar leg je een bekwaamheidsonderzoek af. Slaag je hiervoor, dan krijg je een getuigschrift voor Leraar basisonderwijs! 

De scholen van STWT

Alle scholen binnen onze stichting zijn openbare scholen. Wat onze scholen met elkaar gemeen hebben is dat zij allemaal streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van onderwijs, met zoveel mogelijk aandacht voor de eigenheid van ieder kind. De scholen staan voor een veilige omgeving waarin we met respect met elkaar omgaan. Elke school afzonderlijk heeft zijn eigen identiteit en onderwijsconcept.

Onze waarden zijn uniciteit, openheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid.

Wij hebben 16 scholen, waarvan 4 Montessorischolen, 2 Daltonscholen, een PO/VO school en één school voor speciaal basisonderwijs. We hebben scholen met 100 leerlingen, met 300  en zelfs met 700 leerlingen. Waar werk jij het liefst?

Wat wij bieden

Een omscholingstraject is hard werken, daarom staat er een team van bevlogen en deskundige collega's voor je klaar om je te begeleiden. Je krijgt een tijdelijke aanstelling, zodra je je getuigschrift behaalt zetten we dit om naar een vast dienstverband. 

Het startsalaris bedraagt maximaal €5.030,- bruto per maand (salarisschaal LB van de CAO PO bij een volledige werkweek). Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring. 

Wij bieden diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching, fietsregeling en een fiscale uitruilregeling. Daarnaast stimuleert onze stichting initiatieven van medewerkers en biedt daarvoor ruimte via STWT Academie en de Waaghalzen. 

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan contact op met Ageeth Postma (coördinator Opleiden in School) - a.postma@stwt.nl

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk via deze site. Het enige dat we nodig hebben is jouw CV. 

  • Vul je basisgegevens in.
  • Beantwoord enkele vragen.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!