Werk je met ons mee?

Solliciteer nu

Werk jij met ons mee?

Samen bieden we Oekraïense nieuwkomers kinderen
veilige opvang en een fijne leeromgeving.

Fulltime / Parttime · Diverse locaties

De schoolbesturen in Amsterdam zijn op zoek naar jou!

Heb jij een maatschappelijk hart en wil je het verschil maken voor kinderen?
Ben je een enthousiaste leerkracht of ondersteuner (onderwijsassistent, stagiair, zij-instromer of gepensioneerd), of heb je ervaring in de kinderopvang? Ben je een bevlogen vak professional in natuureducatie, muziek, ckv, theater of sport - voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar? Én ben je per direct beschikbaar? 

Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Onderwijs & opvang activiteiten tussenvoorziening

In Amsterdam is sinds kort een grote groep Oekraïense vluchtelingenkinderen en deze groep wordt met de dag groter. Wil jij samen met ons deze nieuwkomers kinderen op korte termijn voorzien van een veilige en fijne dagbesteding en passend (nieuwkomers) onderwijs bieden?

Onderwijs en gemeente organiseren stedelijk tussenvoorzieningen, Branchevereniging Kinderopvang Amsterdam denkt daarin mee. Op lokaal niveau zijn er op een aantal plekken initiatieven ontstaan waarin samen met kinderopvangorganisaties wordt opgetrokken. Zo creëren we met elkaar passend aanbod voor deze groep kinderen. Dit kunnen activiteiten zijn voor jonge kinderen en vanaf 4-6 jaar zowel onderwijs als activiteiten. De kinderen starten in kleine groepen, waarbij er zowel aandacht is voor cognitieve ontwikkeling als voor sociaal emotionele aspecten. 

Onderwijs voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar
Oekraïense kinderen tussen 4 en 12 jaar oud kunnen naar een tijdelijke onderwijsvoorziening (tussenvoorziening). Zij komen grotendeels in speciale groepen voor Oekraïense nieuwkomers, op bestaande scholen tegen de reguliere nieuwkomers groepen aan. Kinderen krijgen onder andere in het Oekraïens les. Daarnaast zijn er diverse activiteiten, is er ruimte om de Nederlandse taal te leren en krijgen ze waar nodig sociaal emotionele ondersteuning. 

Wie zoeken wij

Voor deze groep kinderen zijn wij op zoek naar professionals & vrijwilligers voor:
- Activiteitenaanbod/ opvang: pedagogisch medewerkers voor de begeleiding van (Oekraïense) nieuwkomerskinderen. 
- Basisonderwijs: Nederlandse en Oekraïense leerkrachten die (Oekraïense) nieuwkomers een veilige leeromgeving bieden, liefst met ervaring op het gebied van NT2 en traumasensitiviteit

- extra (zorg) ondersteuning in opvang & onderwijs; pedagogisch medewerkers, orthopedagogen, intern begeleiders, kinderpsychologen
- activiteiten in de opvang, voorschool en op basisscholen 
- begeleiding bij sport- en spel, cultuur, W&T
Ook stagiaires, zij-instromers en gepensioneerden zijn welkom contact op te nemen.

Wat wij bieden

Je werkt in een bevlogen team, met professionele begeleiding, voor een groep kinderen die dankbaar zijn dat zij hier opvang en begeleiding krijgen. Ben je nu werkzaam in het onderwijs of in de kinderopvang, dan worden jouw werkzaamheden uitbetaald volgens je eigen loonschaal. Anders kijken we naar passende mogelijkheden. Ondersteuners en vak professionals ontvangen een vaste vergoeding, afhankelijk van het aantal uren dat zij ingezet worden. Iedereen krijgt natuurlijk een reiskostenvergoeding. 

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je een vraag?
Stuur dan een mail naar het HR team van de tussenvoorziening: oekraine.hr@stwt.nl 
In onderstaand formulier is ook ruimte om je vraag te stellen. 
nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.  

Interesse?

Reageer snel en gemakkelijk via onderstaand formulier.

  • Vul je basisgegevens in.
  • Beantwoord enkele vragen en vertel kort iets over jezelf.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!