Vacature leerkracht groep 1/2 (1 WTF)

Solliciteer nu

Vacature leerkracht groep 1/2 (0,6-1,0 WTF)

 Op de Slotermeerschool zijn wij op zoek naar een energieke en enthousiaste leerkracht voor Groep 1/2 (onderbouw) voor 0,6 tot 1,0 WTF.

Full-time / Part-time · Slotermeerschool

Ben jij iemand die een veilige en vrolijke omgeving creëert, waar kinderen zelf kunnen ontplooien en onderzoeken waar hun talenten liggen? Ben jij een echte multitasker en kan je alsnog goed overzicht bewaren? Gedij je goed in een omgeving waar ruimte is voor eigen inbreng en flexibiliteit? Dan is de Slotermeerschool op zoek naar jou!

Voor de Slotermeerschool in Amsterdam Nieuw-West zoeken wij per 1 augustus een energieke en enthousiaste leerkracht voor de onderbouw (0,6 -1,0 WTF).

Onderbouw op de Slotermeerschool
Kinderen in de onderbouw werken we thematisch en leren we met name door spelen in hoeken en aan de hand van de methode 'Kleuterplein'.  In de hoeken komen alle leer-/ontwikkelingsgebieden van de kleuter aan bod. Iedere verdieping kent meerdere unieke hoeken, waar kinderen op gezette tijden groep doorbroken kunnen spelen. We hebben vier onderbouw groepen, verdeeld over twee verdiepingen. Tussen de lokalen hebben we flexibele wanden die we tijdens het spelen in de hoeken openzetten. Hiermee kunnen we de hoeken groter en rijker maken en hebben leerkrachten meer mogelijkheden om samen te werken of te sparren. Daarbij werkt de onderbouw thematisch. De thema's vormen het uitgangspunt bij de inrichting van de hoeken. 

In de onderbouw bieden we ruime ondersteuning. Drie dagen per week is er onderwijsondersteuning en daarnaast beschikken we ook over een ervaren IB-er, een schoolopleidster en een coach. in In de onderbouw werk je samen met 8 directe collega's (5 leerkrachten en 3 assistenten).

Jij beschikt over: 

Een afgeronde PABO-opleiding

je bent lesbevoegd, of je zit in de afrondende fase van je opleiding 

(fase) Ervaring in het basisonderwijs


Een proactieve en pedagogisch sterke grondhouding


Affiniteit met Amsterdamse leerlingen met diverse culturele achtergronden


Slotermeerschool

We hebben een heel diverse doelgroep met meer dan 35 nationaliteiten. Hier zijn we trots op! Dit betekent dat:

  • We veel aandacht besteden aan taal en spraak;
  • Een deel van onze kinderen iets extra’s nodig hebben. Hier hebben we ook de faciliteiten voor;
  • Je hier echt het verschil kunt maken voor kinderen.

Wat teamleden zeggen:

Malyssa Welle

“Ik heb het al vijf jaar ontzettend naar mijn zin op de Slotermeerschool. Ik heb hiervoor op andere scholen gewerkt maar ik voel me hier het meest op mijn plek. Hier kan ik echt een verschil maken.”

Anna Wierda

"Binnen de Slotermeerschool hebben we veel ruimte en budget voor eigen inbreng. Hiermee kan ik zelf invulling geven aan mijn onderwijs en een mooi en rijk aanbod creëren."

Op de Slotermeerschool werken wij vanuit de kernwaarden verbondenheid en verantwoordelijkheid. Wij zien een veilig, pedagogisch klimaat als voorwaarde om tot ontwikkeling te komen. Daarom besteden wij veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Wij kijken daarbij naar de individuele behoefte van ieder kind en hanteren het uitgangspunt: 'het goede doen, op het juiste moment, ook in de ogen van de ander'..

Onze missie: "Zijn wie je bent met al je talent!"

Wat wij bieden:

Wij bieden een aantrekkelijke functie in een goed samenwerkend team waar vanuit een positieve en oplossingsgerichte houding wordt gewerkt.

De aanstelling heeft een omvang van tussen de 0,6 tot 1,0 WTF (dit stemmen we graag samen met jou af). Het salaris bedraagt maximaal € 4.573,- bruto per maand  (salarisschaal LB van de CAO PO bij een volledige werkweek) + toelages. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Binnen STWT  besteden we veel aandacht aan de begeleiding van starters en worden er regelmatig intervisiebijeenkomsten georganiseerd.

Wij bieden diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching en fietsregeling. Daarnaast stimuleert de stichting initiatieven van medewerkers en biedt daarvoor ruimte via STWT Academie en de Waaghalzen. 

Contact: 

Lijkt het je wat, maar twijfel je of heb je nog vragen? Bel ons dan even, we bespreken dit graag met je! We zijn bereikbaar op 020-6132233, je kunt vragen naar de directie, Benno Mooi of Roel Braeken. Of je kunt ons een email sturen naar mooi@slotermeerschool.nl of naar braeken@slotermeerschool.nl

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk uiterlijk voor 11 juni 2023 (maar liefst zo snel mogelijk) via deze site. Het enige dat wij nodig hebben is jouw CV. Vertel in het sollicitatieformulier wie jij bent en waarom wij opzoek zijn naar jou. Met passende kandidaten maken we direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

  • Vul enkele basisgegevens in.
  • Beantwoord de vragen in ons sollicitatieformulier.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!