Onderwijs aan nieuwkomers (PO)

Solliciteer nu

We zoeken jou voor het onderwijs aan nieuwkomers!

Wil jij er, samen met het team, voor zorgen dat nóg meer kinderen
hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen? 

Full-time / Part-time · Divers

Heb jij een maatschappelijk onderwijshart en wil je het verschil maken voor kinderen?
Ben je een enthousiaste leerkracht? Én ben je op korte termijn beschikbaar voor het onderwijs aan nieuwkomers kinderen in Amsterdam? 
Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Onderwijs aan nieuwkomers

Steeds meer kinderen van over de hele wereld komen naar ons toe. Deze leerlingen hebben wensen, dromen en talenten. Wij begeleiden deze kinderen in het ontwikkelen van hun Nederlands, het ontdekken van hun nieuwe wereld om zo hun zelfvertrouwen te vergroten, hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten. De toestroom van nieuwkomersleerlingen vraagt om meer plekken met NT2 onderwijs in Amsterdam. Om de thuiszittende leerlingen in opvanglocaties zo snel mogelijk een veilige onderwijsplek te bieden binnen een nieuwkomersgroep, zijn wij – de PO besturen van Amsterdam - op zoek naar enthousiaste collega’s.

Ben jij een gemotiveerde leerkracht of bevlogen intern begeleider met een open persoonlijkheid? Werk je graag samen met kind, collega’s en ouders ontwikkelgericht en planmatig, waarbij je vanuit de behoeften van het kind onderwijs vormgeeft? Wil je zelfstandig voor de groep staan of nieuwkomers leerlingen en leerkrachten hierin begeleiden en durf je hierin kwetsbaar te zijn en regie te nemen waar nodig.

Jij beschikt over

 • open houding, flexibiliteit en je houdt van differentiëren;
 • affiniteit met de doelgroep;
 • een prettige omgang met kinderen, ouders en collega’s;
 • een diploma of je bent nog in opleiding;
 • ervaring op het gebied van NT2 en traumasensitiviteit is een pre;
 • de behoefte om mee te bouwen om alle talenten een plek te geven.

Nieuwkomersgroepen Amsterdam

Op diverse plekken in Amsterdam hebben we nieuwkomersgroepen en taalscholen met veel expertise. De besturen voor primair onderwijs werken samen om alle nieuwkomerskinderen een fijne plek op school te geven. Nieuwkomersgroepen hebben 15 -17 kinderen: ieder met een eigen achtergrond en beginsituatie. 

Wat wij bieden

Je vindt bij ons een plek waar je jouw talenten kan ontwikkelen en in te zetten. Je werkt met een professioneel, gepassioneerd team in een school, een stichting en de stad.  Startende medewerkers worden gecoacht. 

 • De aanstelling heeft een omvang van 0,4 -1,0 WTF (in overleg);
 • Er is volop ruimte voor jouw scholing en ontwikkeling;
 • Salaris is conform de CAO van het primair onderwijs;
 • Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring;
 • Je komt in dienst bij het bestuur van de school waar je werkt.

Wij bieden arbeidsvoorwaarden als reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching, fietsregeling, fiscale uitruilregeling. Daarnaast stimuleren de verschillende stichtingen initiatieven van medewerkers. 

Meer informatie

Vragen, sfeer proeven of je interesse kenbaar maken?
Neem contact op met Natasja Ouwens, via 06 - 14 92 81 80, of stuur een mail naar n.belt@stwt.nl

Interesse?

Reageer snel en gemakkelijk via onderstaand formulier. Het enige dat wij nodig hebben is jouw CV. In onderstaand formulier is ook ruimte om je vraag te stellen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.