Leerkracht Taalschool De Vlugt (0,6-1,0 WTF)

Solliciteer nu

Leerkracht Taalschool de Vlugt (0,6 -1,0 WTF)

Wil jij er, samen met het team, voor zorgen dat nog meer kinderen hun talenten
kunnen ontdekken en ontwikkelen?

Full- & parttime · Burgemeester de Vlugtschool · opgeleid & i.o. 

Steeds meer kinderen van over de hele wereld komen naar ons toe. Deze leerlingen hebben wensen, dromen en talenten. Wij begeleiden deze kinderen in het ontwikkelen van hun Nederlands, het ontdekken van hun nieuwe wereld om zo hun zelfvertrouwen te vergroten, hun talenten te (her) ontdekken en in te zetten. De steeds grotere toestroom vraagt om het professionaliseren en schaalbaar maken van het nieuwkomersonderwijs. Hiervoor zoeken we enthousiaste collega’s.

Jij hebt een open persoonlijkheid die met kind, collega’s en ouders ontwikkelgericht en planmatig vanuit de behoeften van het kind onderwijs vorm geeft. Hierin durf je kwetsbaar te zijn en regie te nemen waar nodig.

Je beschikt verder over

  Om jezelf, je leerlingen en ons als team te ontwikkelen staat jouw nieuwsgierigheid en ontwikkelzin voorop. Jij....:

 • ..staat open, bent flexibel en houdt van differentiëren;
 • ..wilt zelfstandig of begeleid voor de groep staan;
 • ..hebt een Pabo diploma of zit in het laatste jaar van de opleiding.
 • ..wilt meebouwen aan onze onderwijspraktijk om alle talenten een plek te geven.

De Taalschool                                                                                           

Taalschool De Vlugt is onderdeel van de Burgemeester de Vlugtschool. We hebben 6 nieuwkomersgroepen van 15 kinderen: ieder met een eigen achtergrond en beginsituatie. Aan elke nieuwkomersgroep is een onderwijsassistent verbonden. Door toestroom én onze bewezen onderwijspraktijk breiden we uit met 2 groepen. In een jaar tijd leren deze kinderen Nederlands om dan door te stromen naar het regulier onderwijs. De Burgermeester De Vlugtschool is onderdeel van de Stichting Westelijke Tuinsteden. Met andere scholen binnen en buiten onze stichting werken we steeds meer samen om iedere nieuwkomer een plek op school te geven.

Onze missie: Zin in school!

Het verschil in beginsituaties vraagt om op maat gesneden onderwijs. Dit veronderstelt dat wij open staan en nieuwsgierig zijn om het hele kind te zien. Wat wil het kind en wat vraagt dit van ons onderwijs?, zijn dan ook de kernvragen van onze strategie.

Een open blik is nodig om in korte tijd een relatie aan te gaan, zodat het kind een plekje krijgt in de groep. Vanuit daar brengen we in kaart waar het kind staat en organiseren het onderwijs gericht op uitstroom. Dit proces doorlopen we met kind, ouder en team. Zo neemt het kind in lijn met onze onderwijsfilosofie steeds meer regie over zijn eigen ontwikkeling en krijgt het: Zin in school!

Wat bieden wij jou?

Je vindt bij ons een plek waar je jouw talenten kan ontwikkelen en in te zetten. Je werkt met een professioneel en betrokken team in de school, de stichting en de stad.

 • De aanstelling heeft een omvang van 0,6 -1,0 WTF per 1 augustus 2023;
 • Volop ruimte voor jouw scholing en ontwikkeling;
 • Salaris bedraagt maximaal € 4.573,- bruto per maand (schaal LB CAO PO bij 1,0 FTE);
 • Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Wij bieden arbeidsvoorwaarden als reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching, fietsregeling, fiscale uitruilregeling. Daarnaast stimuleert onze stichting initiatieven van medewerkers.

Meer informatie of solliciteren?

Vragen, sfeer proeven of je interesse kenbaar maken? Neem contact op met Michiel van Barreveld, telefoon: 06-47015143, mvanbarreveld@devlugtschool.nl. Solliciteren kan snel en makkelijk via deze site. Het enige dat wij nodig hebben is jouw CV. Vertel in het sollicitatieformulier wie jij bent en waarom wij op zoek zijn naar jou.

 • Vul enkele basisgegevens in.
 • Beantwoord de vragen in ons sollicitatieformulier.
 • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!