Leerkracht nieuwkomers (0,6 - 1,0 fte)

Solliciteer nu

Leerkracht nieuwkomers (0,6 - 1,0 WTF)

Kinderen (6 - 12 jaar) van over de hele wereld mogen starten in een nieuwkomersgroep. Wil jij ze liefdevol ontvangen, bekend maken met ons onderwijs en de Nederlandse taal aanleren?

Full-time / Part-time · De Globe

Voor openbare én eigentijdse basisschool De Globe in Amsterdam Nieuw-West zoeken wij vanaf 26 februari 2024 een extra leerkracht. Met 4 ervaren leerkrachten geven we momenteel les aan 2 nieuwkomersgroepen. Een groep met nieuwkomers van 6 tot 9 jaar en een groep met nieuwkomers van 9 tot 12 jaar. Beide groepen zijn niet groter dan 15 kinderen. Eén van de leerkrachten gaat later dit jaar met pensioen. Dit geeft ons de ruimte om iemand extra aan te nemen. We nemen je helemaal mee in onze aanpak en je werkt intensief samen in en rond de groep! 

Jij hebt het enthousiasme en creatief vermogen om samen met ons de nieuwkomersgroepen te versterken. Samen met je directe collega's geef je vorm aan die bijzondere vorm van onderwijs. Je houdt van de uitdaging om met iedere leerling samen uit te vinden wie hij is en wat hij kan. Je werkt vanuit (NT2-)kennis aan een stevige basis op het gebied van de Nederlandse taalontwikkeling, alsook aan de bredere ontwikkeling van hen. Daarnaast geef je je persoonlijke talent graag een plek in je klas en de school. 

Taal als ticket voor de toekomst

Nieuwkomers zijn kinderen die om allerlei redenen van over de hele wereld naar Nederland komen. Sommigen zijn gevlucht, anderen worden na jaren herenigd met hun hele gezin. Weer andere families komen voor een beter bestaan naar Nederland. Al deze kinderen spreken de Nederlands taal nog niet als ze bij ons binnen komen. In de nieuwkomersgroep ontvangen we hen met een traumasensitieve benadering. Vervolgens leren we hen in 40 weken de Nederlandse taal te begrijpen, te spreken en te lezen. Met deze basis stromen ze uit naar een reguliere groep.

Wij bouwen als school aan een leer/leefgemeenschap, waarbij we ook ouders en de omgeving steeds meer willen betrekken. Leren over en verbinden met de wereld om je heen, gebeurt vooral ook in die wereld, dus binnen én buiten de school.

De Globe | Wie wij zijn

De Globe is een openbare basisschool in het hart van Osdorp. Wij zijn een multiculturele buurtschool, en wij geloven in het potentieel van al onze kinderen. We hebben hoge verwachtingen en voor ons is ontwikkeling de norm. Om de leerlingen een gebalanceerde ontwikkeling en stevige basis te bieden, is er een breed aanbod beschikbaar. Dit alles in een veilige omgeving waarin rust en aandacht voor elkaar is.

Dat aanbod wordt verzorgd door mensen vanuit verschillende rollen en expertises binnen ons team. Zo is er naast de groepsleerkrachten bijvoorbeeld een atelierleerkracht, dans en muziek, en een gymdocent die een breder beweegaanbod verzorgt. Ieder heeft een rol in de ontwikkeling en het leren van de kinderen, samen staan wij om hen heen. Pedagogisch Tact is wat ons verbindt.  

Wat wij bieden

Aantrekkelijke functies in een goed samenwerkend team waar vanuit een positieve oplossingsgerichte houding wordt gewerkt. Er is volop ruimte voor scholing en ontwikkeling. De aanstelling heeft een omvang van 0,6-1,0 WTF (3-5 dagen). 

Als onze nieuwe collega draag je bij aan teamontwikkeling en aan onze professionele cultuur, waarin teamleren een grote plek heeft. Je houdt van samen werken, leren én samen plezier maken, bijvoorbeeld op één van de befaamde spelletjesmiddagen. Verder beschik je over:

  • een afgeronde Pabo-opleiding;
  • een hbo/wo opleiding aangevuld met lesbevoegdheid;
  • pedagogisch tact en kennis van NT2-onderwijs (Nederlands als tweede taal).

Het salaris bedraagt maximaal €5.030,- bruto per maand (salarisschaal LB van de CAO PO bij een volledige werkweek). Daar bovenop komt de grote stedentoelage (ongeveer €2.400,- bruto per jaar) en de (tijdelijke) arbeidsmarkttoelage van 4%. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.  

Wij bieden diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: gunstige reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching, fietsregeling, fiscale uitruilregeling. Daarnaast stimuleert onze stichting initiatieven van medewerkers en biedt daarvoor ruimte via STWT Academie en de Waaghalzen.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je reageren op deze vacature? Neem dan telefonisch of via WhatsApp contact op met Erwin Bolt, directeur, 06-46293113. Je kunt altijd mailen naar erwin.bolt@obs-deglobe.nl

Interesse?

Toe aan een volgende stap? Of ervaar je een energie-lek in je huidige baan en zoek je een inspirerende uitdaging? Solliciteer snel en gemakkelijk maar vóór 23 februari 2024 via deze site. Het enige dat wij nodig hebben is jouw CV. Vertel ons wie jij bent en waarom wij op zoek zijn naar jou. Met passende kandidaten maken we direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ons team verwelkomt je met open armen.

  • Vul enkele basisgegevens in.
  • Beantwoord de vragen in ons sollicitatieformulier.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!