Leerkracht meer- en hoogbegaafdheid (0,6-1,0 WTF)

Solliciteer nu

Leerkracht Supernova groep op OBS De Toekomst (0,6 -1,0 WTF)

Word jij enthousiast van het werken in een team waar alle kwaliteiten worden benut om zo met en van elkaar te leren? Ben jij een enthousiaste en ervaren leerkracht met een passie voor meer- en hoogbegaafdheid en differentiatie in het onderwijs? Wil jij een bijdrage leveren aan een flexibel en inclusief onderwijsmodel voor meer-/hoogbegaafde leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Full-time/parttime · OBS De Toekomst

OBS de Toekomst

Onze school heeft een inclusieve visie op het omgaan met verschillen. We streven ernaar om een leeromgeving te creëren waarin alle leerlingen zich welkom en ondersteund voelen. Onze benadering is gericht op zowel inclusief als semi-exclusief onderwijs, afhankelijk van de behoeften van de leerlingen.

Ons doel is om recht te doen aan de individuele behoeften van elke leerling, inclusief (hoog)begaafde leerlingen. We willen ervoor zorgen dat deze leerlingen voldoende uitdaging en stimulans krijgen om hun potentieel te bereiken. Daarnaast willen we de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden bevorderen, omdat het welzijn van (hoog)begaafde leerlingen cruciaal is.

Onze kinderen groeien op in een superdiverse samenleving waarbij we uitgaan van inclusiviteit; iedereen hoort erbij. Binnen de school werken we samen vanuit democratische principes waarbij iedere stem ertoe doet. We hechten grote waarde aan de stem van de leerling zodat iedereen het goede doet, ook in de ogen van het kind. Wij werken vanuit het Jenaplanconcept.

Functieomschrijving

Wij zoeken een bevlogen leerkracht voor onze Supernova Groep op OBS De Toekomst. In de beginfase gaat het om co-teaching van deze groep. Onze wens is om in een latere fase uit te breiden door de groep te splitsen op leeftijd en zo een tweede groep te starten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van inspirerend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen in een flexibele setting. Je speelt een sleutelrol in het creëren van een stimulerende leeromgeving waarin differentiatie, zelfstandig leren, en onderzoekend werken centraal staan.

Jij beschikt over: 

 • Pabo-diploma en bij voorkeur ervaring met hoogbegaafde leerlingen,

 • Affiniteit met het gedachtegoed van inclusief onderwijs en differentiatie,

 • Flexibiliteit en creativiteit in het aanpassen van lesplannen aan de behoeften van individuele leerlingen,

 • Vermogen om een veilig en uitdagend leerklimaat te creëren,

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen en uitvoeren van uitdagend en differentiatie gericht onderwijs.

 • Begeleiden van leerlingen bij thematisch werken en onderzoeksvragen.

 • Bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van gepersonaliseerde leerplannen.

 • Samenwerken met externe experts en professionals.

 • Actieve betrokkenheid bij ouderparticipatie en communicatie.

 • Groepsleerkrachten ondersteunen bij het aanbod in de klas, compacten en verrijken.

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie in een stimulerende en innovatieve onderwijsomgeving.

 • Ruimte voor professionele ontwikkeling en bijscholing op het gebied van hoogbegaafdheid.

 • Een betrokken en enthousiast team van collega's.

 • Een inclusieve school

 • Mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling binnen het stedelijk netwerk Hoogbegaafdheid van Amsterdam.

 • Wij bieden diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching, fietsregeling, fiscale uitruilregeling.

 • Daarnaast stimuleert onze stichting initiatieven van medewerkers en biedt daarvoor ruimte via STWT Academie en de Waaghalzen.

De aanstelling heeft een omvang tussen de 0,6 en 1,0 WTF. Het salaris bedraagt maximaal € 5.030,- bruto per maand bij een LB salarisschaal en maximaal € 5.862,- bruto bij een LC salarisschaal. (conform CAO PO bij een volledige werkweek). Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Meer informatie

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Marlie de Wijs, 06-15533003 of mail naar m.dewijs@obsdetoekomst.nl.  

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden van deze vacature? Reageer dan met jouw sollicitatiebrief met cv. De sluitingsdatum voor deze vacature is 1 april 2024. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 8 april 2024.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie en hopen je binnenkort te verwelkomen in ons team!