Leerkracht groep 7

Solliciteer nu

Leerkracht groep 7

Wil jij als leerkracht aan de slag in Amsterdam Nieuw-West?

Startdatum in overleg.

Full-time / Part-time · Pieter Jelles Troelstraschool

Voor de Amsterdamse Wereldburgerschool, De Pieter Jelles Troelstraschool, zoeken we een groepsleerkracht voor groep 7 (0,4 - 1,0 WTF).

Wij zijn op zoek naar een leerkracht voor groep 7 voor 2 tot 5 dagen per week. We zoeken iemand die na de zomervakantie 2024 kan starten maar mocht je eerder willen beginnen, dan zijn daar ook mogelijkheden voor. Je gaat aan de slag in groot team van zo’n 75 collega’s, maar zeker binnen jouw bouw wordt er nauw met elkaar samengewerkt. We vinden het belangrijk dat jij als leerkracht openstaat voor de multiculturele doelgroep waar de wijk en onze school om bekend staan. Je ziet de culturele diversiteit als iets moois en als kans om hier ook zelf van te leren.

We werken volgens de cognitieve leertheorie, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van effectief leesonderwijs volgen. We gebruiken methodieken vanuit de EDI aanpak en zorgen dat we evidence informed werken. Dus we lezen graag en proberen deze kennis zo goed mogelijk te implementeren wat past in onze praktijk.

Als groepsleerkracht bij de Pieter Jelles Troelstraschool krijg jij de ruimte om jouw ideeën in gezamenlijkheid in de praktijk te brengen. Je krijgt de ruimte binnen een bestuur en school waarin je kwetsbaar mag zijn als collega, omdat we weten dat dat bijdraagt aan de kwaliteit van onderwijs.

We hebben een verankerde visie op "goed werkgeverschap", waarin we goed denken aan het persoonlijke achter de professional. Je kunt pas vlammen, als je persoonlijk in balans bent. Daarin helpen we je en zorgen we ervoor dat je formeel en informeel in contact komt met je collega's. We zijn graag inhoudelijk met elkaar bezig en hebben het dan over het vak, over de ambacht van lesgeven. We geloven niet in autoritaire beslissingen en proberen met elkaar vanuit het perspectief de leerkracht tot besluiten te komen.

Bij ons kan je carrière maken vóór de klas, vanuit verschillende expertrollen. Vanuit de de klas kan je ervoor kiezen om je op termijn (door) te ontwikkelen als expert leerkracht, ib-er of (adjunct) directeur. We zijn een grote school van ruim 650 leerlingen en hebben een mooi onderwijsaanbod, waardoor we veel ruimte hebben voor jouw ontwikkelkracht. Samen met je team ga je graag in gesprek over de invulling en bepaal je samen de koers. 

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde pabo-opleiding

  • Een proactieve en pedagogisch sterke grondhouding

  • Een groot reflectief vermogen

Pieter Jelles Troelstraschool:

Wij geven onderwijs aan ruim 650 leerlingen uit Geuzenveld, met 30 groepen. We slagen er goed in om ondanks onze grootschaligheid heel persoonlijk en klein en persoonlijk aan te voelen. Naast de ‘traditionele’ vakken als taal en rekenen vinden wij het belangrijk dat kinderen ‘culturele’ vakken krijgen als zingen, instrumentale oriëntatie en beeldende vorming. Ons team bestaat uit veel verschillende vakleerkrachten o.a. voor beeldende vorming en muziek. Onze leerlingen worden door deze variatie voorbereid op een wereld die voortdurend in verandering is. De school levert onderwijs op maat voor ieder kind op elk niveau. Zowel leerkrachten als leerlingen krijgen maximaal de kans om hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en ontplooien.

Opleiden tot Amsterdamse wereldburgers!

We willen onze leerlingen opleiden tot stadse burgers in een wereldstad. Ze leren om in een stadse omgeving tot voldoende ontspanning te komen, zodat ze als mens in balans kunnen blijven en zich ten volste kunnen ontwikkelen en leren. Daarnaast kunnen ze de stadse branie omzetten in ondernemerschap in de breedste zin van het woord. We zien het Amsterdamse wereldburgerschap als: begrijpt en wordt begrepen (taal), waardeert inclusiviteit en diversiteit (burgerschap). En de school gaat Amsterdam in, Amsterdam gaat de school in (vakoverstijgend).

Dit vertaalt zich in goede effectieve lessen in de ochtend en creatievere invullingen in de middag. De Amsterdamse wereld binnen de school kunnen vertalen is een mooie opbrengst hiervan. In het naschoolse programma willen we verdieping gaan aanbieden op het Amsterdamse creatieve en ondernemende vlak van de 21ste eeuw. 

Wat wij bieden:

Een bijzondere functie in een groot, hecht en samenwerkend team van 75 collega's die zowel elkaar als de school in hun hart hebben gesloten. Nieuwe collega's voelen zich bij ons snel thuis. Daarnaast is er volop ruimte voor scholing en ontwikkeling. 

De aanstelling heeft een omvang van 0,4 tot 1 WTF, werkdagen in overleg. Het salaris bedraagt maximaal € 5.862,- bruto per maand (salarisschaal LB/LC van de CAO PO bij een volledige werkweek). Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je komt bij ons op school in aanmerking voor de 'grotestedenbonus' van € 2500,-. 

Wij bieden diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: reiskostenvergoeding, voordelig sporten, coaching, fietsregeling, fiscale uitruilregeling. Daarnaast stimuleert onze stichting initiatieven van medewerkers en biedt daarvoor ruimte via STWT Academie en de Waaghalzen. 

De vacature is tijdelijk met uitzicht op vast, werktijdfactor in overleg.

Meer informatie:

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met Tim Bartlema, directeur (telefoon: 06-51700604).

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk maar voor 8 maart 2024 via deze site. We vragen je om naast je cv, in je motivatie te beschrijven hoe jij denkt dat onze leerlingen uit Nieuw-West zich kunnen ontplooien tot Amsterdamse burger. Onderdeel van de procedure kan een dag meelopen bij ons op school zijn, waarin een proefles tot de mogelijkheden kan behoren. Ook voor jezelf om kennis te maken met onze toffe school is het fijn om een dag mee te lopen. Maar mocht je het leuk vinden, dan nodigen we je ook uit om mee te doen met één van onze workshops voor onze leerkrachten (padèl, samen koken, bootcamp elke avond in onze gymzaal of onze teamborrel). Zo leer je meteen je toekomstige collega's kennen!

  • Vul enkele basisgegevens in.

  • Beantwoord de vragen in ons sollicitatieformulier.

  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!