Duo-directeur OBS De Punt (0,8-1,0 WTF)

Solliciteer nu

Duo-directeur OBS De Punt

Ben jij de verbindende schoolleider die samen met leerlingen, ouders en team bouwt aan een stevig fundament voor de toekomst?

Full-time / Part-time · De Punt

Openbare basisschool De Punt in Amsterdam Nieuw-West zoekt per 1 augustus 2024 een duo-directeur (0,8-1,0 wtf) met een heldere blik op kwaliteit en een vriendelijke kijk op de mens.

Op De Punt is momenteel een duo-leiderschap actief met de vaste en een interim directeur. Na diverse directiewisselingen is er behoefte aan stabiliteit om het schoolplan met rust en focus uit te voeren. Daarom zoeken we een directeur die zich voor langere termijn aan De Punt wil binden.

De focus ligt op het versterken van basiskwaliteit en leerkrachtvaardigheden, met een kans om teamgericht werken en kennisdeling te verbeteren. De nieuwe directeur speelt een essentiële rol in het onderhouden van relaties met ouders en partners, met bijzondere aandacht voor diversiteit en ouderbetrokkenheid, inclusief samenwerking met de voorschool.

Leerlingen van De Punt prefereren een directeur die benaderbaar is, regelmatig in de klas verschijnt en goede beslissingen neemt voor de school. Om dit mogelijk te maken ben je slim, niet te streng maar ook niet te lief.

Als schoolleider bij STWT wordt van jou inspirerend en integraal leiderschap verwacht, waarbij je jouw unieke kwaliteiten inzet om de doelen van de stichting te ondersteunen. In een duo-directie biedt dit de mogelijkheid voor individuele focus, maar vraagt tevens om complementaire eigenschappen en nieuwe leiderschapskwaliteiten in vergelijking met de huidige directeur.

Als onze schoolleider:

 • Ben je een stevige gesprekspartner en ga je de verbinding aan vanuit gelijkwaardigheid en met culturele sensitiviteit;

 • Ben je toegankelijk, zichtbaar en investeer je in duurzame relaties binnen en rondom de school;

 • Heb je een onderwijskundige achtergrond en geef je richting aan de ontwikkeling van ons onderwijs;

 • Stimuleer je teamontwikkeling en weet je individuele talenten te benutten;

 • Bevorder je een professionele cultuur en neem je besluiten voor vooruitgang.

Bekijk hier het volledige profiel.

OBS De Punt
OBS De Punt ligt in de wijk Osdorp in Amsterdam Nieuw-West. Onze school heeft een team van 45 betrokken collega's, die graag bij ons werken en goed met elkaar samenwerken. Dit doen we in 18 groepen, met ongeveer 400 leerlingen.

Wij werken samen met onze kinderen -en hun ouders- aan het vormgeven van hun toekomst. Alle keuzes die wij maken, komen voort uit de 3 (voor)waarden, die we samen hebben vastgesteld: Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

De Punt heeft een goed en doordacht onderwijsaanbod. Naast de cognitieve vakken als taal en rekenen, is er veel aandacht voor bewegen, muziek, beeldende vorming en techniek. Wij willen dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen en ruimte krijgen om hun talenten te ontdekken. Wij hanteren daarbij 4 herkenbare punten:

 • Uitgangspunt: Iedere leerling is uniek;

 • Speerpunt: Onderwijs voor een brede ontwikkeling;

 • Verbindingspunt: Onderwijs doe je samen;

 • Ontmoetingspunt: Een veilige en aantrekkelijke plek.

De bovenstaande punten uiten zich in onderwijs dat aansluit op de behoeften van onze leerlingen.

De context
De diversiteit van Osdorp zie je terug op onze school: bij de leerlingen, de ouders én het team. Zicht hebben op de grootstedelijke context, waarin onze leerlingen opgroeien, is als directeur van De Punt essentieel.

De Punt is onderdeel van Stichting Westelijke Tuinsteden (STWT), die met haar 16 scholen het openbaar basisonderwijs verzorgt in Amsterdam Nieuw-West. Als directeur van een van deze scholen ben je tevens mt-lid en geef je samen met je collega’s vorm aan het beleid van de stichting. Iedere directeur heeft zich vanuit persoonlijke kwaliteiten verbonden aan een inhoudelijk onderwerp. Vertrouwen, solidariteit en ondernemerschap zijn binnen STWT belangrijke componenten.

Wat bieden wij?

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao PO (Schaal D12 max €6.665,- bij fulltime aanstelling);

 • Je ruimte en budget om je verder te ontwikkelen;

 • Toegang tot een lerend netwerk van collega-directeuren binnen STWT;

 • Een regeling om voordelig een fiets aan te schaffen of een sport abonnement af te sluiten;

 • Een aanvullende reiskostenregeling t.o.v. de cao van €0,23 per kilometer;

 • Een laptop en telefoon in bruikleen.

Meer informatie:

Heb je een vraag over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem telefonisch contact op met bestuurssecretaris Marijke Bos via 06-45140853 of per e-mail: m.bos@stwt.nl.

Ben je benieuwd naar hoe het is om als directeur op de Punt te werken? Mail dan directeur Froukje Mulder via froukje.mulder@obsdepunt.nl.

Interesse?

Solliciteer dan voor 18 april 2024 via onderstaand formulier. Laat je CV en motivatiebrief achter door op het sollicitatieknop te drukken. Uiterlijk 22 april verneem je van ons of je wordt uitgenodigd voor de eerste gespreksronde.

Belangrijke data
Als je solliciteert, reserveer dan de volgende belangrijke data alvast in je agenda:

 • eerste ronde sollicitatiegesprekken: 23 en 26 april 2024 tussen 15.00 - 17.00 uur

 • tweede ronde sollicitatiegesprekken: 14 mei 2024 tussen 13.30 - 17.00 uur