Duo-directeur De Vlaamse Reus (0,6 - 0,8 WTF)

Solliciteer nu

Duo-directeur De Vlaamse Reus (0,6 - 0,8 WTF)

Ben jij een relatiegerichte schoolleider,
die graag de verbinding aangaat én talent ontwikkelt?

Full-time / Part-time · De Vlaamse Reus

De Vlaamse Reus in Amsterdam Nieuw-West is op zoek naar een schoolleider (0,6 - 0,8 WTF) die samen met de huidige schoolleider in een duo-directie aan de slag gaat.

Als duo-directeur werk je aan teamontwikkeling en verdiep je relaties met ouders en educatieve partners. Je bouwt voort op bestaande samenwerkingen en professionaliseert de inzet van vakdocenten, waarbij je steeds focus houdt op de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Op de Vlaamse Reus wordt namelijk gewerkt vanuit de principes van ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) met afwisselend thematisch onderwijs.

Het team zoekt een schoolleider die een coöperatieve sfeer binnen het team creëert waarin autonomie gestimuleerd wordt. Tegelijkertijd laat je daadkracht zien en stuur je op concrete vervolgstappen richting de schoolvisie. Heb jij een relatiegerichte en inspirerende leiderschapsstijl om dit mogelijk te maken? Dan zou je zo maar eens de ideale duo-collega kunnen zijn van de huidige onderwijskundige schoolleider.

We vragen jou:

 • Zichtbaar te zijn in de school, stevig in te zetten op ouderbetrokkenheid en heldere communicatie met collega's, leerlingen en ouders;

 • Effectief de individuele kwaliteiten binnen ons team te benutten en tijd te nemen voor reflectie;

 • Een professionele cultuur te bevorderen waarin teamleden verantwoordelijkheid nemen en elkaar aanspreken;

 • Goede relaties te ontwikkelen en behouden met de juiste externe (onderwijs) partners en op een passende wijze de buitenwereld bij de school te betrekken en andersom;

 • Planmatig richting te geven aan de ontwikkeling van de ambities en kwaliteiten van de school.

Bekijk hier ook het volledige profiel.

Onze school

Zodra je de Vlaamse Reus binnenloopt ervaar je een warme en gastvrije omgeving, waar de kinderen, ouders en het team zich gezien en gewaardeerd voelen. We werken vanuit de principes van ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). In onze school zie je dit terug op de volgende manier:

 • Kinderen zijn betrokken en nieuwsgierig;

 • Er is een vakoverstijgend aanbod met samenhangende, betekenisvolle activiteiten;

 • Een rijke leeromgeving die samen wordt opgebouwd;

 • De nadruk op spel en onderzoek;

 • Leerkrachten doen actief mee en hebben een open en lerende houding.

De nadruk van ons onderwijs ligt niet alleen op kennis en kunde, er wordt ook volop ingezet op persoonlijke groei en het sociale functioneren van ieder kind. Als middelgrote buurtschool bieden we onderwijs aan 350 leerlingen verdeeld over 16 groepen. Onze school kenmerkt zich door veel diversiteit bij zowel leerlingen als het team. We werken vanuit gedeelde verantwoordelijkheid aan teamgericht organiseren en betrekken externe vakdocenten bij het vormgeven van divers en thematisch onderwijs. Ook leggen we het accent op een energieke en dynamische schooldag met afwisseling tussen zitten en bewegen. We zoeken dan ook een schoolleider die met passie wil bijdragen aan een inspirerende leeromgeving waarin elk kind zich gewaardeerd voelt.

De context

De Vlaamse Reus is onderdeel van Stichting Westelijke Tuinsteden (STWT), dat met haar 16 scholen het openbaar basisonderwijs verzorgt in Amsterdam Nieuw-West. Tijdens de bovenschoolse MT-overleggen bouwen we samen met de bestuurder en de kwaliteitsmedewerkers aan de visie en strategie van STWT. Vertrouwen, solidariteit en ondernemerschap zijn binnen STWT belangrijke componenten.

Wat bieden wij?

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao PO (Schaal D12 max €6665,- bij fulltime);

 • Je krijgt ruimte en budget om je verder te ontwikkelen;

 • Toegang tot een lerend netwerk van collega-directeuren binnen STWT;

 • Een regeling om voordelig een fiets aan te schaffen of een sportabonnement af te sluiten;

 • Een aanvullende reiskostenregeling t.o.v. de cao van €0,23 per kilometer;

 • Een laptop en telefoon in bruikleen.

Meer informatie:

Heb je een vraag over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem telefonisch contact op met Jochem van Bloois van de afdeling HRM via 06-45140853 of per e-mail: j.vanbloois@stwt.nl.

Ben je benieuwd naar hoe het is om als directeur op de Vlaamse Reus te werken? Mail dan directeur Karin Beerepoot via directie@devlaamsereus.nl.

Interesse?

Solliciteer dan vóór 16 april 2024 via onderstaand formulier. Laat je CV en motivatiebrief achter door op het sollicitatieknop te drukken. Uiterlijk 22 april verneem je van ons of je wordt uitgenodigd voor de eerste gespreksronde.

Belangrijke data

Als je solliciteert, reserveer dan de volgende belangrijke data alvast in je agenda:

 • Eerste gespreksronde: Vrijdag 26 april tussen 13.00 - 17.30 uur

 • Tweede gespreksronde: Vrijdag 17 mei tussen 13.00 - 16.00 uur

 • Arbeidsvoorwaardengesprek: Vrijdag 24 mei tussen 13.00 - 15.00 uur